VIPveiling is eigendom van Sophora Media Ltd - 85 Great Portland Street - London W1W 7LT - Engeland, hierna VIPveiling of "Wij" of "Website" of "Site" genoemd.

1. DEFINITIES
Door op VIPveiling.nl te bieden, moet je ("deelnemer", "klant", "lid", "gebruiker", "bieder", "bezoeker", "veilingwinnaar") met de hier volgende voorwaarden, die door VIPveiling kunnen worden bijgesteld, akkoord gaan.

2. REGISTRATIE VOORWAARDEN
Deelnemers aan veilingen en leden van VIPveiling.nl, moeten minstens 18 jaar zijn, of hiervoor in het land waarin zij wonen de wettelijke leeftijd hebben.
Gebruikers van VIPveiling.nl, gaan ermee akkoord dat ze zich met geen enkele van de volgende activiteiten inlaten:

VIPveiling behoudt zich het recht voor om zonder waarschuwing vooraf een account te wijzigen of af te sluiten, als deze in strijd is met onze voorwaarden.

3. TOEGANGSCODE
Iedere Gebruiker kiest een Gebruikersnaam en een wachtwoord bij het inschrijven, dit zijn de enige inloggegevens van de Lid op de site VIPveiling. Dankzij deze gegevens kun je je account gebruiken en beheren. Het wachtwoord moet door de gebruiker geheim gehouden worden. VIPveiling, de werknemers of de partners zijn absoluut niet verantwoordelijk voor een incorrect gebruik van jouw Gebruikersnaam en/of wachtwoord.

4. SERVICE
Onze Service beperkt zich aan partners kiezen en produkten uitzoeken die vervolgens op de site verkocht worden. Het verloop van de verkoop wordt regelmatig gecontroleerd op basis van de veiling principes, volgens de Gebruikerscode, hierna geciteerd, zodat het produkt geleverd wordt aan de koper. De VIPveiling Service omvat bovendien het beheer en het updaten van de site, niet alleen van het internet pagina's en van de software, maar ook van alle server kosten, werknemers, reclame, en alle andere kosten van een bedrijf. Hierbij accepteer je dat de aangeboden Service waar je Biedingen voor koopt, redelijk is. Voor deze Services moet een Gebruiker accepteren biedingen te kopen als hij/zij deel wil nemen aan een veiling. ALS JE VOOR DE EEN OF ANDERE REDEN NIET AKKOORD BENT MET DE SERVICE DIE WIJ AANBIEDEN, GELIEVE JEZELF DAN NIET IN TE SCHRIJVEN OP ONZE SITE EN DAN NIET VAN ONZE SERVICES PROFITEREN.

5. BIEDINGEN
De toegang tot de site en de registratie zijn gratis. Om van VIPveiling's Services te kunnen profiteren en om mee te doen aan onze veilingen moet je biedingen kopen. Bij het registreren ontvang je een aantal biedingen dat je kunt gebruiken, op bescheiden wijze, om deel te nemen aan veilingen. Het aantal biedingen dat je gekocht hebt en die van je Bieding-Konto af zijn geschreven, worden op de site vermeld en kunnen verschillend zijn naar gelang van het één of ander produkt. Wanneer je jezelf inschrijft en dat je dus van VIPveiling's Services wilt profiteren ga je akkoord met iedere betaling die je ten gunste van VIPveiling doet. Dit is een manier om te verzekeren dat de Service voortzet en dat je niet hoeft te betalen voor al de informatie die VIPveiling jou geeft voor iedere veiling, een extra service die tot jouw beschikking staat zolang dat je biedingen gebruikt. De Gebruiker is verantwoordelijk voor het beheren van zijn account.

6. BONUS

6.1 Bonus biedingen
Bij het kopen van biedingen, of tijdens een uitzonderlijke aanbieding, kan VIPveiling, op een bescheiden wijze en zonder verplichting, Bonus Biedingen aan je geven. Een Bonus kan alleen op VIPveiling.nl gebruikt worden, en kan absoluut niet geëist worden in de vorm van betaling of compensatie. De Bonus-Biedingen die VIPveiling aan zijn klanten aanbiedt kunnen slechts met één account gebruikt worden. Alle bonus-biedingen zijn onderworpen aan de algemene voorwaarden die op het tijdstip van de aanbieding zijn gespecificeerd. VIPveiling behoudt zich het recht voor om tegen gebruikers die misbruik maken van de bonus-biedingen, stappen te ondernemen die onmiddellijke het deactiveren van het account kan omvatten.

6.2 Premium biedingen
Alle VIP Biedingen die je gebruikt hebt voor een verloren veiling worden Premium Biedingen. Om je Premium Biedingen in Bonus Biedingen te veranderen moet je een nieuw biedpakket kopen. De enige voorwaarde is dat je minstens zoveel VIP Biedingen moet kopen dan het aantal dat je gebruikt hebt voor de verloren veilingen. 

7. TERUGBETALING
Indien een lid een bepaald bedrag op VIPveiling gestort heeft dat hij/zij terug wilt krijgen, zal hem/haar 20€ aan administratiekosten worden berekend over het totale saldo. Alleen de biedingen die nog niet gebruikt zijn kunnen terugbetaald worden. In deze kostenpost is inbegrepen: het verwerken, administreren en de internationale transactiekosten tussen VIPveiling en het desbetreffende lid. Bij iedere terugbetaling wordt het account automatisch gesloten. De klant neemt afstand van de bonus credits in het account dat in aanmerking komt voor de terugbetaling. De bonus credits worden verwijderd van het account, voordat de administratiekosten worden berekend. Het terug te betalen bedrag wordt via exact dezelfde kanaal terugbetaald, waarmee de credits in eerste instantie zijn aangeschaft (bijv. via PayPal wanneer PayPal als betaalmethode is gebruikt). VIPveiling ACCEPTEERT GEEN ENKEL ander betaalkanaal dan het oorspronkelijk gebruikte kanaal.

8. SERVICE VERANDERING
VIPveiling behoudt zich het recht voor om op ieder moment, met of zonder waarschuwing, momenteel of definitief, een deel van zijn Service te veranderen of te stoppen. Je gaat ermee akkoord en je accepteert dat Wij niet verantwoordelijk zijn en dat jij of iemand anders geen maatregelen tegen ons neemt voor de één of andere verandering, opschorting, onderbreking van onze Service en dat je akkoord gaat en accepteert dat je niet terugbetaald zal worden, tenzij dat onze Service definitief dicht is tijdens 12 maanden achtereen.

9. LAAGSTE UNIEKE BOD-VEILINGEN

9.1 Recht op opbod
Een gebruiker kan één of meerdere biedingen op iedere lopende veiling plaatsen, tot het einde van de veiling. Iedere veiling sluit op een bepaalde datum en tijd die vermeld worden op VIPveiling.nl.

9.2 Waarde van de Biedingen
De biedingen moeten in Euro's worden vermeld, met twee tientallen (bijvoorbeeld : 1,54 Euro). Je kunt dus biedingen plaatsen vanaf 1 cent (0,01 euro). Het veilingartikel wordt verkocht voor het laagste unieke bod bedrag, aan het einde van de veiling.

9.3 Geldigheid van de Biedingen
Ieder bod is geldig zodra dat het opgenomen is door VIPveiling.nl. Er kan een tussenpoos van een paar seconden zitten tussen het moment dat de Gebruiker het bod verzendt en dat deze opgenomen wordt door VIPveiling.nl. De Gebruiker kan ook verbinding problemen tegenkomen, waardoor een vertraging zou kunnen ontstaan.
Om geldig te zijn, moet een bod opgenomen worden tijdens de opening van een veiling. Wanneer een veiling opgenomen is, ontvangt de deelnemer een bevestiging via zijn online konto.

9.4 Beste Bieder
De Gebruiker die aan het einde van de veiling het laagste unieke bod heeft geplaatst wint de veiling. Het laagste unieke bod is het bod dat het dichtste bij 0,01 € wordt geplaatst en dat geen enkele andere Gebruiker heeft gedaan.
VIPveiling.nl identificeert constant het laagste unieke bod, en houdt de desbetreffende Gebruikers op de hoogte van hun bieding-status.
In de zeer onwaarschijnlijke situatie dat geen enkel bod uniek zou zijn, informeert VIPveiling alle deelnemers en zal de veiling weer geopend worden voor dezelfde termijn dan de eerste keer.

10. VEILINGWINNAAR

10.1 Kennisgeving voor de winnaar
VIPveiling contacteert de winnaar, de beste bieder, en stuurt een rekening met het bedrag van het artikel en de overeenkomende leveringskosten. De winnaar heeft 15 dagen de tijd om de totaalprijs van het artikel te betalen. Indien de factuur niet binnen dit termijn wordt betaald, verliest de veilingwinnaar het recht op het geveilde produkt. De veilingwinnaars moeten de produkten onmiddellijk na kijken bij het ontvangen, en moeten de problemen aan de klantenservice van VIPveiling vermelden binnen 7 dagen na het bezorgen.

10.2 Bezorging
Artikelen worden over het algemeen binnen 2 tot 5 dagen na bevestiging van het betalen afgeleverd. In enkele gevallen kunnen er vertragingen bij de fabrikant optreden, waardoor VIPveiling niet in staat is om binnen 5 dagen te leveren. In dit soort situaties zal VIPveiling de klant op de hoogte stellen. Alle artikelen worden via koeriersdiensten verstuurd naar het adres dat in het VIPveiling-account van de winnaar staat gespecificeerd.
Sommigen produkten eisen de aanwezigheid van de veilingwinnaar om de formaliteiten uit te voeren (voorbeeld: een auto of onroerend goed). In dit geval, betaalt de winnaar de reiskosten en alle andere mogelijke kosten, lasten en uitgaven die niet uitdrukkelijk op de site staan. De veilingwinnaar heeft de mogelijkheid om, na de aankoop en de betaling, het bezit van het produkt toe te kennen aan een derde persoon volgens de informatie die de winnaar eventueel aan VIPveiling heeft doorgegeven. De persoonlijke gegevens van de gebruikers horen altijd up to date te zijn. VIPveiling is niet verantwoordelijk, en kan niet vervolgd worden, als een gebruiker een vals of onvolledig adres in heeft gevuld waardoor de bezorging niet plaats heeft kunnen vinden.

10.3 Garantie
Alle artikelen die op VIPveiling worden verkocht zijn nieuw en voorzien van de garantie van de desbetreffende fabrikant. VIPveiling biedt geen expliciete produktgaranties aan. Neem, indien je artikel(en) gebreken vertonen, direct contact op met klantenservice@vipveiling.nl. Indien het gebrek onder de garantie valt, kan VIPveiling helpen om het produkt terug naar de fabrikant te sturen.

10.4 Beschikaarheid
VIPveiling probeert op zijn best leveranciers en produkten te kiezen die in staat zijn om het produkt te garanderen tijdens heel de veiling periode, dat wil zeggen dat het beschikbaar is volgens de vermelde kenmerken van de site. Indien VIPveiling tijdens de veiling of voor de bezorging geïnformeerd wordt dat een produkt niet meer beschikbaar is met de gepresenteerde kenmerken, zal VIPveiling dat onderstrepen op de site of de veilingwinnaar op de hoogte houden indien de veiling al gesloten is. Als het artikel na de veiling niet beschikbaar is, krijgt de veilingwinnaar een gelijksoortig produkt van dezelfde of een hogere prijs. In dit geval zal de tijd om te bevestigen, hierboven geciteerd, dertig (30) dagen duren. Anderzijds, indien het artikel niet meer beschikbaar is tijdens de veiling en gesteld dat VIPveiling het weet, kan het produkt uit de verkoop genomen worden en alle door de gebruikers geplaatste Biedingen zullen we aan hen teruggegeven.

10.5 Teruggave
Een veilingwinnaar heeft het recht om de door hem of haar aangeschafte artikelen binnen 7 dagen terug te sturen, op voorwaarde dat hij of zij het artikel niet gebruikt heeft en dat de verpakking niet is geopend.
Indien de klant een aanschaf wilt annuleren, dient hij of zij contact op te nemen met klantenservice@vipveiling.nl en het artikel naar een specifiek adres te sturen. De klant krijgt dan het bedrag terug dat hij of zij heeft betaald, minus administratie en verzending.

10.6 Gebruiker-Informatie
Bij het plaatsen van een bod geeft de klant een telefoonnummer op dat door VIPveiling gebruikt zal worden om contact met hem/haar op te nemen als hij/ zij een veiling heeft gewonnen. Zoals onder "Privacy" te lezen valt, houdt VIPveiling zich aan alle wetten en richtlijnen op het gebied van privacy en voert het beleid dat deze informatie - zonder de expliciete toestemming van de eigenaar - niet met derden gedeeld zal worden.

10.7 Publicatie van veilingwinnaars
VIPveiling behoudt zich het recht voor om na een veiling contact met de winnaar op te nemen en informatie over de winnaar op de website VIPveiling te publiceren (Gebruikersnaam en stad). Alle winnaars van artikelen met een waarde van minstens € 5.000 zijn verplicht een foto te sturen voor publicatie op VIPveiling.nl.

10.8 Veilinglimiet
Alle leden kunnen per maand maximaal 8 veilingen winnen. Als VIPveiling merkt of weet dat een gebruiker één of meerdere accounts bezit, wordt de veilinglimiet toegepast tot alle accounts. Als VIPveiling te weten komt dat Gebruikers informatie of strategieën delen of als de familieleden, het IP adres of het bezorgadres identiek zijn, beschouwen wij de accounts als verbonden met elkaar.

11. PRODUKTBESCHRIJVING
Wij doen ons best om precieze produktbeschrijvingen te bieden. Deze kunnen incorrecte elementen of typografie fouten bevatten. De één of andere informatie over de technische specificaties moet dus niet als een verklaring van VIPveiling opgenomen worden. De vermelde marktwaarden zijn basisramingen die door VIPveiling worden gemaakt, deze kunnen veranderen tengevolge van commerciële beslissingen van aanbieders en van immers altijd fluctuerende prijzen.

12. BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID
VIPveiling en zijn wettelijke vertegenwoordigers, beheerders, directeuren, agenten, verbonden maatschappijen en werknemers zijn niet verantwoordelijk voor een onjuiste of onvolledige inhoud gepubliceerd op de site of verbonden met de Service, veroorzaakt door bezoekers, gebruikers of door het één of ander instrument, uitrusting of programma gebruikt of betrokken bij de Service, evenzeer als dit door het gedrag van een online of offline bezoeker of gebruiker komt. VIPveiling is niet aansprakelijk voor fouten, verzuimen, onderbrekingen, aanklachten, defecten, vertragingen tijdens de transacties of transmissies, mankementen bij telefoondienstverleners, diefstal, vernietiging of toegang zonder toestemming tot of wijziging van, mededelingen van de bezoekers en/of gebruikers. VIPveiling is niet verantwoordelijk voor technische mankementen bij telefoondienstverleners, apparatuur voor telefoon- en/of SMS-verkeer, internet-fouten, online-systemen, computerapparatuur van de ISP, mislukte of onvolledige email-functionaliteit met Swoggi, technische problemen met je verbinding, grote drukte op het internet of de website, en/of enigerlei combinatie van de hierboven vermelde factoren. Hetzelfde geldt voor welke vorm van schade of fout dan ook, die op jou of op iemand anders zijn computer apparatuur, -programma, en/of opgeslagen gegevens kan ontstaan als gevolg van deelname aan VIPveiling.nl. VIPveiling is, voor geen enkele reden, aansprakelijk voor een verlies of schade verbonden met het gebruik van de Service of de site en/of van een inhoud gepubliceerd op de site of overgebracht naar de Gebruikers van VIPveiling door wie dan ook. VIPveiling en zijn wettelijke vertegenwoordigers, beheerders, directeuren en werknemers kunnen geen enkel specifiek resultaat beloven en garanderen bij het gebruik van de site en/of van de Service.

13. BEPERKTE VERANTWOORDELIJKHEID
Buiten de jurisdicties waarvoor de beschikkingen beperkt zijn, is VIPveiling niet verantwoordelijk voor een indirecte, opeenvolgende, exemplarisch, toevallige, speciale of bestraffende schade aan een Gebruiker of een derde persoon. Dit omvat ook het verlies van winst door de toegang of het gebruik van de site of van de Service, zelfs als VIPveiling gewaarschuwd is voor deze mogelijke schaden. Voor ieder element dat hier niet is genoemd is de verantwoordelijkheid van VIPveiling.nl naar de gebruiker, voor de één of andere reden, toch beperkt en kan niet hoger zijn dan het bedrag dat de Gebruiker betaalt heeft, en is gerekend in nog niet gebruikte Biedingen, zonder de gratis ontvangen Bonus Biedingen mee te tellen.

14. MERKEIGENDOM
De merken en logo's van VIPveiling, de teksten van de site zijn eigendom van Sophora Media Ltd. Alle andere merken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Voor geen enkele reden, kan je gebruik maken van een gedeponeerd merk, een intellectueel eigendom van VIPveiling en/of teksten, afbeeldingen of andere op VIPveiling gepubliceerde data reproduceren, zonder een schriftelijke toestemming van Sophora Media Ltd.

 

25 March 2020 upgedate